Wysłany: Nie Lut 05, 2006 1:58 pm FAQ - przeczytaj!
Frequently Asked Questions, czyli często zadawane pytania.
Właściwe FAQ znajduje się TUTAJ , to jest tylko uzupełnienie - najczęściej zadawane pytania na tym forum. Post ten będzie na bierząco uaktualniany - w miarę potrzeb.
Przed założeniem nowego tematu/zadaniem pytania przeczytaj poniże punkty.
Warto także sprawdzić czy czy post na ten temat już nie istnieje za pomocą opcji oraz w dziale SOS.
Dlaczego Lord_Blizzard ma w swoim podpisie napisane, że akurat JA mam tutaj zajrzeć? Co ja takiego zrobiłem(am)? Czym sobie na to zasłużyłem(am)?
Bez paniki ziom, to taki trik, dzięki któremu każdy użytkownik widzi w tym miejscu swoją ksywkę . Nie wierzysz? Wyloguj się w wtedy spójrz na mój podpis. Ma to na celu zachęcenie do czytania FAQ, które zwykle jest olewane, przez co mnożą się wciąż te same pytania.
Czy ktoś wie kiedy będzie podany plan zajęć?
Jak tylko będzie takowy istniał, to w pierwszej kolejności pojawi się na tym Forum, a Wy z pewnością zostaniecie o tym powiadomieni! Tak więc mnożące się po tysiące razy posty o takiej treści będą:
a)bez sensu
b)denerwujące
c)usuwane
d)ich autorzy będą karani ostrzeżeniami (przy czym wartość ostrzeżenia będzie rosła wprostproporcjonalnie do ilości postów o tej treści, a także uzależniona będzie od innych czynników takich jak: humor admina/moderatora wystawiającego ostrzeżenie, aktualna pogoda [m.in. ciśnienie atmosferyczne odgrywa tu bardzo istotną rolę], aktualna sytuacja karającego w szkole/pracy/związku/(w każdym z wymienionych - stres może się kumulować), itp. itd.
Więc po prostu nie drażnijcie lwa i nie zadawajcie głupich pytań! Plan jak będzie, to będzie, a wy dowiecie się o nim pierwsi!
Dlaczego na dole w informacji "Kto jest na forum" niektóre pseudonimy są na zielono, brązowo lub pomarańczowo?
Na pomarańczowo zaznaczony jest Administrator, na brązowo Junior Admini, a na zielono - Moderatorzy. Aby dowiedzieć się kim oni są Kliknij TUTAJ i TUTAJ
Co oznaczają te dziwne żaróweczki pod moim avatarem i te równie dziwne nazwy/tytuły/rangi(aktualnie nazwy drobnoustrojów po łacinie)
Polecam lekturę TEGO POSTA . Dodatkowo powiem, że po przekroczeniu pewnej granicy postów można sobie samemu wpisać tytuł - w profilu pojawia się dodatkowe pole z możliwością wpisania tytułu - sprawdź czy masz.
Dlaczego kiedyś miałem tyle i tyle postów, a teraz mam nagle mniej?
Są dwie możliwości:
a) ubyły Ci jakieś tam pojedyńcze posty - widocznie nie nadawały się do druku a moderatorzy byli czujni
b) ubyła Ci większa libcza postów - na forum Hydepark jest ustawione aby stare tematy były automatycznie usuwane co jakiś czas - widocznie w którymś z tych tematów miałeś swoje posty które po usunięciu tematu zostały automatycznie odjęte.
Po pocięciu tematu mam problemy z wyświetleniem go - wyrzuca mnie do innego postu, itp.
Kliknij link 'Oznacz wszystkie fora jako przeczytane' na dole, po lewej stronie (na stronie głównej).
Na forum nie wyświetlają mi się znaki japońskie/koreańskie/chińskie itp., zamiast tego widzę tylko kwadraciki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum