Regulamin FAQ Plany Zajęć Forum dla Kandydatów Strona IJ Strona UAM Rekrutacja 2007/2008

Forum IJ Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki Rejestracja  Zaloguj  Album  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Lord_Blizzard
Sro Lip 19, 2006 11:25 am
FAQ - przeczytaj!
Autor Wiadomość
Lord_Blizzard 
Rektor Forum IJ d/s studenckich

Specjalność: filologia koreańska
Wysłany: Nie Lut 05, 2006 1:58 pm   FAQ - przeczytaj!

Frequently Asked Questions, czyli często zadawane pytania.
Właściwe FAQ znajduje się TUTAJ , to jest tylko uzupełnienie - najczęściej zadawane pytania na tym forum. Post ten będzie na bierząco uaktualniany - w miarę potrzeb.
Przed założeniem nowego tematu/zadaniem pytania przeczytaj poniże punkty.
Warto także sprawdzić czy czy post na ten temat już nie istnieje za pomocą opcji oraz w dziale SOS.

:arrow: Dlaczego Lord_Blizzard ma w swoim podpisie napisane, że akurat JA mam tutaj zajrzeć? Co ja takiego zrobiłem(am)? Czym sobie na to zasłużyłem(am)? ;)

Bez paniki ziom, to taki trik, dzięki któremu każdy użytkownik widzi w tym miejscu swoją ksywkę :hyhy: . Nie wierzysz? Wyloguj się w wtedy spójrz na mój podpis. Ma to na celu zachęcenie do czytania FAQ, które zwykle jest olewane, przez co mnożą się wciąż te same pytania.

-> Czy ktoś wie kiedy będzie podany plan zajęć?

Jak tylko będzie takowy istniał, to w pierwszej kolejności pojawi się na tym Forum, a Wy z pewnością zostaniecie o tym powiadomieni! Tak więc mnożące się po tysiące razy posty o takiej treści będą:
a)bez sensu
b)denerwujące
c)usuwane
d)ich autorzy będą karani ostrzeżeniami (przy czym wartość ostrzeżenia będzie rosła wprostproporcjonalnie do ilości postów o tej treści, a także uzależniona będzie od innych czynników takich jak: humor admina/moderatora wystawiającego ostrzeżenie, aktualna pogoda [m.in. ciśnienie atmosferyczne odgrywa tu bardzo istotną rolę], aktualna sytuacja karającego w szkole/pracy/związku/(w każdym z wymienionych - stres może się kumulować), itp. itd.
Więc po prostu nie drażnijcie lwa ;) i nie zadawajcie głupich pytań! Plan jak będzie, to będzie, a wy dowiecie się o nim pierwsi!

:arrow: Dlaczego na dole w informacji "Kto jest na forum" niektóre pseudonimy są na zielono, brązowo lub pomarańczowo?

Na pomarańczowo zaznaczony jest Administrator, na brązowo Junior Admini, a na zielono - Moderatorzy. Aby dowiedzieć się kim oni są :) Kliknij TUTAJ i TUTAJ

:arrow: Co oznaczają te dziwne wskaźniki w moim profilu?

Kliknij TUTAJ

:arrow: Co oznaczają te dziwne żaróweczki pod moim avatarem i te równie dziwne ;) nazwy/tytuły/rangi(aktualnie nazwy drobnoustrojów po łacinie)

Polecam lekturę TEGO POSTA . Dodatkowo powiem, że po przekroczeniu pewnej granicy postów można sobie samemu wpisać tytuł - w profilu pojawia się dodatkowe pole z możliwością wpisania tytułu - sprawdź czy masz.

:arrow: Dlaczego kiedyś miałem tyle i tyle postów, a teraz mam nagle mniej?

Są dwie możliwości:
a) ubyły Ci jakieś tam pojedyńcze posty - widocznie nie nadawały się do druku a moderatorzy byli czujni :)
b) ubyła Ci większa libcza postów - na forum Hydepark jest ustawione aby stare tematy były automatycznie usuwane co jakiś czas - widocznie w którymś z tych tematów miałeś swoje posty które po usunięciu tematu zostały automatycznie odjęte.

:arrow: Po pocięciu tematu mam problemy z wyświetleniem go - wyrzuca mnie do innego postu, itp.

Kliknij link 'Oznacz wszystkie fora jako przeczytane' na dole, po lewej stronie (na stronie głównej).

:arrow: Na forum nie wyświetlają mi się znaki japońskie/koreańskie/chińskie itp., zamiast tego widzę tylko kwadraciki.

Kliknij TUTAJ

-> Nie działają mi załączniki, nie mogę ich ściągnąć itp. itd.

Kliknij TUTAJ

:arrow: Gdzie jest mój plan zajęć?

Etnolingwistyka I rok
Etnolingwistyka II rok
Etnolingwistyka III rok
Etnolingwistyka IV rok
Etnolingwistyka V rok
Etnolingwistyka zaoczna

Filologia koreańska I rok
Filologia koreańska II rok
Filologia koreańska III rok

Filologia nowogrecka I rok
Filologia nowogrecka II rok

Filologia węgierska I rok
Filologia węgierska II rok
Filologia węgierska III rok
Filologia węgierska IV rok
Filologia węgierska V rok

Filologia wietnamsko-tajska I rok
Filologia wietnamsko-tajska II rok

Językoznawstwo i Informacja Naukowa I rok
Językoznawstwo i Informacja Naukowa II rok
Językoznawstwo i Informacja Naukowa III rok
Językoznawstwo i Informacja Naukowa IV rok
Językoznawstwo i Informacja Naukowa V rok

WSZYSTKIE PLANY ZAJęć

:arrow: Czy ktoś wie kiedy prof. XXX ma dyżur?

Kliknij TUTAJ

:arrow: Czy ktoś zna godziny otwarcia dziekanatu?

Kliknij TUTAJ

:arrow: Czy ktoś wie kiedy się zaczynają/kończą ferie/przerwa świąteczna/sesja/poprawki?

Kliknij TUTAJ

:arrow: Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Napisz je w dziale SOS!

Kliknij TUTAJ

:idea: Strona Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza

www.amu.edu.pl

:idea: Strona Instytutu Językoznawstwa

www.ij.amu.edu.pl

:idea: Dział "Sustainable development" (czyli rozwój Forum - jeśli masz ewentualne popozycje innowacji, ulepszeń itp. napisz to właśnie tu)

Kliknij TUTAJ

:idea: Prywatna wiadomość do mnie (z ewentualnymi propozycjami "co jeszcze dodać do FAQ")

Kliknij TUTAJ