Specjalność: coś innego Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Mar 2005 Posty: 393
Wysłany: Nie Wrz 25, 2005 2:16 am Regulamin
1. Kierujemy się zasadami netykiety. Nazwy własne należy pisać z dużej
litery, caps locka używać w uzasadnionych przypadkach. Wypada
przestrzegać zasad ortografii i starać się nie powielać tematów już
istniejących. Tematy powinno się zakładać we właściwych działach forum.
2. Na forum zabronione jest obrażanie, pomawianie, rozpowszechnianie
niepotwierdzonych wiadomości i ubliżanie.
3. Tematy jednozdaniowe lub nic nie wnoszące do dyskusji (wszelkiego
rodzaju żale) będą traktowane jako spam, a ich autorów spotkają
restrykcje określone w pkt 4.
4. Posty naruszające zasady określone w pkt. 1, 2 i 3 będą kasowane.
Osobom nagminnie naruszającym powyższe punkty, dostęp do forum zostanie
zablokowany.
W takim razie zapytuję, po co admin nasz kochany zostawił post "asasasa" w temacie hindi? Czy ja mam rozumieć, że należy bezczelnie wycinać posty nie na temat, bez pytania kogokolwiek i ostrzeżeń?
Lepiej niech takowej nie zamieszcza bo jeszcze go zaktrupią za to
_________________ "Gdy się chce trafić do umysłu kogoś, trzeba przemawiać językiem jego zainteresowań" ZT
Man muß noch Chaos in sich tragen, um einen tanzenden Stern zu gebären
Odwiedź światową sieć przyjaznych ludzi! http://www.hospitalityclub.org i przyłącz się!
Specjalność: filologia nowogrecka Pomogła: 1 raz Dołączyła: 12 Mar 2005 Posty: 121 Skąd: Poznań
Wysłany: Pon Wrz 26, 2005 12:40 am
ja blondynka nie jestem (choc przyznaje ze po wakacjach wlosy mi mocno pojasnialy...) ale to dla mnie za skomplikowane to co my teraz mozemy? czytac tylko sobie wypowiedzi na forum czy co?
Ja wnioskuję, że możemy teraz pisać tylko BARDZO KULTURALNE posty, które składają się z wielu zdań, no bo wszystkie inne będą niszczone , a ich autorzy będą mieć z adminem na pieńku Ale racją jest, że jakieś reguły muszą być
_________________ "Gdy się chce trafić do umysłu kogoś, trzeba przemawiać językiem jego zainteresowań" ZT
Odwiedź światową sieć przyjaznych ludzi! http://www.hospitalityclub.org i przyłącz się!
Nie ma się co czepiać, rzeczywiście bywały tematy i posty po prostu zaśmiecające (i nie mówię, że jestem w tych sprawach wyrocznią), np. temat "a gdzie hindi?" mimo że wątpliwości dot. języków były wyjaśniane gdzie indziej, albo posty Qba, 100 tysięcy jednakowych płaczliwych, byleby się pouskarżać. Na szczęście tenże użytkownik zmienił swoje podejście, odkąd się dostał I wątpicie, że coś takiego należy wywalić
Pewnie, że nie wątpimy. Ale taka chyba jest ludzka natura, że często zmienia się nagle temat i od spraw ważnych przechodzi to "pierdół". No, ale trzeba z tym walczyć, jasne
Specjalność: etnolingwistyka Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Mar 2005 Posty: 686 Skąd: Pyropolis
Wysłany: Pon Wrz 26, 2005 5:07 pm
IMHO regulamin powinien być wprowadzony od początku. Nie chodzi nam o tworzenie "prawdy jedynej" i cięcie wszystkiego co do czego mamy wątpliwości (choć to kusząca opcja:) Forum to ma mieć charakter informacyjno-rozrywkowy a jak wiadomo w stercie śmieci i spamu ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje, więc chyba lepiej żeby zasady były jasne i przejrzyste niż byśmy mieli ciąć to co nam na ręke nieprawdaż?
bo tyle roboty maja... no ale coz ktos to musi robic nie:P
_________________ Czasami wole być zupełnie sam, niezdarnie tańczyć na granicy zła i nawet stoczyć się na samo dno, czasami wole to niż czułość waszych obcych rąk...
>>>Open your eyes open your mind proud like a God don't pretend to be blind<<<
Specjalność: filologia koreańska Pomógł: 5 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 244 Skąd: Poznań
Wysłany: Pon Lut 27, 2006 12:10 am
sorry, ten post raczej się nie wiąże z tematem, ale:
dlaczego na początku października miałem powyżej stu postów i miałem już trzy czerwone żaróweczki :D:D a teraz jak wszedłem w lutym 1. raz od miesięcy to mam 50 postów i 1 żaróweczkę (miałem, bo już nadrobiłem kilka :D) nie chodzi mi o te żaróweczki.... ale o to czy moje posty mogły zostać usunięte albo co?
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Specjalność: coś innego Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Mar 2006 Posty: 360 Skąd: w podróży
Wysłany: Czw Cze 22, 2006 8:41 am
Dlaczego zniknął nowy regulamin, z pełną nazwą: Forum Interaktywnych Językoznawców?
Pytam, bo zanim sam zniknę, staram się, aby linki ze strony Zakładu Logiki Stosowanej UAM były poprawne.
Dziś dokonano aktualizacji:
www.logic.amu.edu.pl/linki.html
Jeśli coś się tu nie zgadza, to każdy może przysłać żądanie korekty.
_________________ Nie ulegaj przesądom, bo to przynosi pecha.
Specjalność: coś innego Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Mar 2006 Posty: 360 Skąd: w podróży
Wysłany: Czw Cze 22, 2006 10:43 pm
calderon napisał/a:
wielokrotnych
W niektórych językach (np. australijskich) systemy liczebnikowe mają taką np. postać:
1. jeden
2. dwa
3. jeden+dwa
4. dwa+dwa
5,6,7,... mnóstwo
A w czasach mojego dzieciństwa śmieszyły np. komunikaty: ,,Rząd Chińskiej Republiki Ludowej wystosował sześćsetsześćdziesiątesiódme poważne ostrzeżenie pod adresem rządu Związku Socjalistycznych Republik Radzieckich w związku z naruszeniem terytorium ChRL, itd.''
Którą skrajność wybierasz?
_________________ Nie ulegaj przesądom, bo to przynosi pecha.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum