Witam wszystkich
Od tego roku dołączam do szeregu przyszłych Wietnamo-taistów (?)
Jestem ciekawa ile osób, z tych 29 przyjętych, złożyło dokumenty i faktycznie zamierza studiować na tym kierunku.
No i pisałabym się na jakąś imprezę integracyjną, o ile takowa się odbędzie kiedyś
Specjalność: filologia wietnamsko-tajska Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Lip 2006 Posty: 489 Skąd: the suburbia
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 3:43 pm
Brawo dla śmiałka Pewnie koło 20 zacznie jak co roku. Po 1 roku zostanie 10 osób...Chyba, że w tym roku będzie cud Zróbcie imprezę my staruchy też przyjdziemy się zintegrować
Brawo dla śmiałka Pewnie koło 20 zacznie jak co roku. Po 1 roku zostanie 10 osób...Chyba, że w tym roku będzie cud Zróbcie imprezę my staruchy też przyjdziemy się zintegrować
Specjalność: filologia wietnamsko-tajska Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Lip 2006 Posty: 489 Skąd: the suburbia
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 12:23 pm
Po prostu rezygnują Ciężko nie jest, szczególnie na 1 roku
_________________ alkopoligamia
Philippeo
Specjalność: coś innego
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 11:03 pm
Spotkanie można by zrobić pod koniec września, jak już większość osób będzie na miejscu. Wcześniej nie ma sensu mym skromnym zdaniem i doświadczeniem z drugiego kierunku;)
Masz rację lepiej poczekać, aż ludzie spokojnie mieszkania/stancje itp ogarną i wtedy robić spotkanie.
A tak btw.
jaki jest poziom angielskiego? Zastanawiam sie nad poprawką matury z angola i nie wiem czy to, co będę mieć na wiet-taju mi wystarczy (zeby sobie wszystko przypomniec, utrwalić i polepszyć) czy będę musiała biec na jakieś dodatkowe kursy.
ojeju.. jestem w szoku!:)
ja bym jednak była za imprezą we wrześniu bądź nawet w październiku ^^ wtedy już nie bede pracować i bede mieć czas na zabawę ^^
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 9:09 pm
W październiku to będzie wieeeleee imprez, już mogę obiecać ostrą imprezę otrzęsinową naszego wydziału ^^ A tak to we wrześniu spokojnie można się spotkać i zintegrować. Weźmiesz wolne i po krzyku...Chyba że pracujesz w biedronce xD
Specjalność: nauczam
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 3:52 pm
Mała uwaga techniczna: rekrutacja na wiettaj trwa - na chwilę obecną przyjęto 15 osób, pozostałe 14 miejsc jest do zagospodarowania w drugim naborze (termin przypisania opłaty rekrutacyjnej upływa 15 września)
Tak sobie myślę, czy by się też do was nie wbić. Skoro tyle wolnych miejsc macie... Czy są jakieś poważne minusy, które powinnam w swoich rozważaniach uwzględnić?
Sądzę, że z drugim rokiem etno dałabym radę to pogodzić, o ile wykładowcy nie będą mieli nic przeciwko przepisaniu mi języko, literaturo, logiki, informatyki, wuefu, filozofii, angielskiego...
Może niektórzy dochodzą do wniosku, że to jednak nie dla nich? Albo dwukierunkowcy stwierdzają, że nie wyrobią dłużej No, zobaczymy jak będzie. Ale na 90% spróbuję
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 4:17 pm
Z etno nie będziesz miała problemu z przepisaniem ocen Na każdym kierunku ludzie odpadają, no ale jak zaczyna mało to i mało kończy. Dodajcie sobie wyjazdy stypendialne i macie odpowiedź na wiele pytań
_________________ alkopoligamia
cyprycha
Specjalność: coś innego
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 9:37 pm
Witam wszystkich
także zasilam grupę wyżej wymienionej piętnastki ) i mam nadzieje, że propozycja spotkania się przed rozpoczęciem roku wypali
A ja mam nadzieję, że mi się chiński na etno w planie z wietnamskim, tajskim albo wiedzą o Azji (czy coś w ten deseń) nie pożre. Wszystko inne przejdzie, tylko niech mi chiński ładnie pasuje! Bo ja tu się napalę, a potem całe nic. ;< Ktoś może prognozuje kiedy może pojawić się coś na kształt planu?
Ale integrować mogę się tak czy siak.
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 11:50 pm
cyprycha napisał/a:
coś mało osób z naszej grupy odzywa się na forum
no teraz zawyżacie nam średnią jeśli chodzi o odzywanie się na forum Nie martwcie się, że mało osób się odzywa bo i tak u nas są najlepsze imprezy hsz, zawsze możesz sobie ios załatwić i nie będzie problemu
ios iosem, ale z chińskiego mamy jedną grupę, a Kordek laoshi nie pozwoli się olewać U_U Podobnie chyba z wietnamskim, co? Sądząc po liczbie osób na roku, grupy nie będą istnieć U_U
Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 12:04 am
Pnj to inna kwestia, ale zawsze można się dogadać z wykładowcami od tych kulturowych bajerów A tak na prawdę, wszystko idzie załatwić
Btw, plan pewnie będzie dwa dni przed rozpoczęciem, jak to zwykle bywa
Yo ! Mam nadzieje, że II nabór mnie weźmie, bo pechowo zabrakł mi punkcik na koree, ale wie taj też może być wesoło Mam nadzieje, że imprez nam nie zabraknie w ramach szeroko pojętej integracji !
W ogóle jak wygląda sprawa z przeniesieniem się na np. koree ? Są szanse po semestrze czy jakoś tako ?
No końcówka września już w Poznaniu zawitam, więc jak najbardziej się integrować trza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum